Snipper de ui en knoflook. Fruit zachtjes in wat olie in een hapjespan.
Rasp de gember erboven en fruit rustig mee.
Schil intussen de zoete aardappel, snij in kleine blokjes. Snij de pruimen in stukjes.
Schep komijn en korianderpoeder door de ui en bak 1 minuut mee.
Voeg zoete aardappel, pruimen, linzen en de kokendhete groentebouillon toe, plus zout en peper.
Laat onder een deksel zachtjes 20 minuten sudderen tot de zoete aardappel zacht is en de linzen uit elkaar beginnen te vallen.
Hak de verse peterselie en koriander fijn, voeg deze toe aan de pan (als deze van het vuur af is).
Rasp de schil van de limoen fijn boven de pan, voeg ook het sap van een halve limoen toe (de andere helft wordt niet gebruikt).
Schep het mengsel over in een grote lage ronde taartvorm of ovenschaal (Ø 26 cm) waarbij de vulling nèt tot de rand komt. Laat helemaal afkoelen.