Ga terug
Stoofpeertjes wit

Kruidige stoofpeertjes

Traditioneel en extra feestelijk voor bij de kerstmaaltijd.
Gang Bijgerecht, Nagerecht

Ingrediƫnten
  

  • 500 gr. stoofperen of 8 kleine peertjes
  • 750 ml licht zoete witte wijn of druivensap
  • 60 gr suiker
  • kaneelstokje
  • verse gember
  • 3 steranijs

Instructies
 

  • Schil de peertjes en laat het steeltje zitten.
  • Zet ondertussen een pannetje water (of wijn) op en laat de suiker erin oplossen.
  • Voeg peertjes, stukken verse gember, kaneelstokje en steranijs toe.
  • Laat minstens 1 uur zachtjes koken, liefst langer*.
  • Haal dan de peertjes uit de pan en laat het vocht nog ca. 30 minuten inkoken.
  • Je kunt de peertjes zowel warm als koud serveren. Doe er eventueel een bolletje ijs bij.

Notities

De peertjes lenen zich natuurlijk uitstekend om te bereiden in de Ecostoof of ouderwetse hooikist. Maar gewikkeld in een dekentje of slaapzak werkt ook prima. Breng de peertjes met de suiker en kruiden aan de kook en laat tenminste 10 -15 minuten koken. Zet daarna in de Ecostoof en laat het lekker langzaam doorgaren (minstens 3 uur). Zo heb je er geen omkijken naar, het kan niet droogkoken en je hebt je fornuis vrij voor andere zaken!
Trefwoord stoofpeer