Met wat kruiden maak je van 'gewone' spinazie een heerlijk traditioneel Indiaas gerecht. Serveer met blokjes zelfgemaakte verse kaas (panir). Foto: een bordje met Palak panir.
panir van 1 liter melk in blokjes gesneden (zie panir recept)
1tlzout of naar smaak
Instructies
Bereiding
Was de spinazie goed en laat een beetje uitlekken in een vergiet.
Verhit de ghi, draai de vlam laag en bak de poederspecerijen (koriander, kurkuma, cayenne, fenegriek en asafoetida) totdat ze gaan geuren.
Voeg er dan de spinazie aan toe en schep om totdat de spinazie geslonken is. Haal eventueel de spinazie uit de pan, en snij met een mes fijner, doe dan terug in de pan. Roer er vervolgens de zure room (optioneel) en de panirblokjes doorheen.
Maak op smaak met zout en roer alles nog eens goed door. Laat het gerecht nog 5 minuten op een lage vlam staan.
Notities
Ghi (of ghee) is geklaarde boter die je op hoog vuur kunt verhitten. Je kunt ook olie of boter (of combi gebruiken)Kijk hier voor Panir basisrecept Foto: een bordje met Palak panir. Gemaakt tijdens workshop Vedische gerechten van Rada's kookstudio