Pompoen chutney
Een feest in een potje en op je bord. En in een handomdraai te maken.
Gang Bijgerecht
Keuken Fushion
- 600 gr pompoen
- 3 appels fris zoet
- 2 uien
- 1 rode peper (of 1 tl sambal)
- 8 cm gemberwortel
- 200 ml appelazijn
- 200 gr oerzoet (of suiker)
- 1 el zout
- 1 tl zwarte peper
Schil de pompoen in blokjes, snipper de ui en appel in kleine stukjes
Hak de rode peper fijn (zonder zaadjes is minder scherp)
Doe alles in een pan met dikke bodem
Rasp de gember boven de pan, voeg ook de andere ingredienten toe
Breng alles al roerend aan de kook en laat dan zonder deksel een uur zachtjes pruttelen
Stamp eventueel alles tot puree
Schep gloeiend heet in brandschone potjes en draai de deksel erop. Laat afkoelen
Normaal hoef je pompoen aan het begin van het seizoen niet te schillen, maar om een gladde chutney te krijgen is het wel handig.
Een open potje is in de koelkast een paar weken houdbaar. Zijn de potjes goed schoon en heet afgevuld, dan kun je deze wel een jaar bewaren.
Trefwoord appel, pompoen, wereldkeuken