Ga terug

Bundeltje paddenstoelen

Cathy Verschoor (Keetmee)
Een filodeeg bundeltje gevuld met Nameko = bundelzwam, maar je kunt natuurlijk ook een andere paddenstoel(enmix) gebruiken. Extra feestelijk met een rode portsaus.
Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepel verse tijmblaadjes
  • 1/2 prei
  • 450 gram paddenstoelen ik gebruikte bundelzwam
  • scheutje citroensap
  • peper/zout
  • beetje olie om te bakken
  • 100 gram crème fraîche
  • 8 plakjes filodeeg
  • 4 eetlepels gesmolten ongezouten boter of olie
  • 100 ml groentebouillon
  • 200 ml ruby port

Instructies
 

  • Snij sjalot, prei en knoflook fijn. Scheur de paddenstoelen aan reepjes.
  • Fruit de sjalot en de ringetjes prei even aan en voeg daarna de knoflook, tijm en de paddenstoelen toe. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje citroensap. Wanneer alles lekker gebakken is, schep je het uit de pan in een aparte kom. Laat afkoelen en roer dan de creme fraiche erdoor.
  • Verwarm oven voor op 200C
  • Haal tijdig filodeeg uit de vriezer om te ontdooien.
  • Doe de groentebouillon en de port in een steelpannetje en zet op laag vuur op. Laat inkoken tot een stroperige saus.
  • Leeg de filodeeg lapjes op een platte ondergrond en kwast goed in met boter of olie (aan beide kanten. Drapeer de lapjes in een kommetje en schep een lepel vulling erop. Vouw het deeg om de vulling heen. Bak in ongeveer 10-15 minuten in de oven totdat het deeg goudbruin en krokant is.
Trefwoord bundelzwam, nameko, paddenstoelen