Ga terug
Kwarkballen

Kwarkbollen

Een heerlijk luchtig alternatief voor oliebollen
Gang Tussendoortje

Ingrediƫnten
  

  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el olijfolie
  • 250 gr volle kwark
  • 200 gr bloem
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout

extra vulling (optioneel)

  • 75 gr blauwe bessen rasp van 1/2 citroen
  • of gewelde rozijnen
  • of appel met kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Klop de eieren schuimig met het vanille extract. Roer daarna de olie en kwark erdoor.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout erboven en meng door elkaar. Roer eventueel de extra vulling erdoor
  • Maak met 2 lepels of een ijsboltang 12 bolletjes van het beslag en verdeel deze over de bakplaat. Schuif het bakblik in de oven en bak 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.
  • Lekker om dezelfde dag te eten, invriezen kan ook maar is waarschijnlijk niet nodig.

Notities

Variatietip: je kunt ook kwark met een smaakje gebruiken (bv citroenkwark). Ik gebruikte een (dikke) yoghurt die nodig opmoest en liet deze eerst even uitlekken.
Trefwoord graan, zuivel