Ga terug
boerenkool salade

Boerenkool salade

Rauwe boerenkool gemasseerd met citroensap en een beetje zout zodat het lekker mals wordt. Als dit geen ubersuperfood is.
Gang Salade

Ingrediënten
  

  • 50 gr walnoten stukjes
  • 50 gr rozijnen
  • 1 el citroensap of appelazijn
  • 15 gr broodkruimels (of paneermeel) verang door gemalen zonnebloempitten
  • 1 teentje knoflook (klein)
  • grof zeezout
  • 3 el olijfolie
  • 1 bos palmkool / boerenkool (400 gram)*
  • 50 gr pecorino kaas
  • citroensap (van 1 citroen)
  • peper

Instructies
 

voorbereiden:

  • rooster de walnoten in de oven (175C) ong 10 minuten en laat afkoelen
  • rasp de citroen, pers deze uit. Verhit het sap in een pannetje met de rozijnen. Laat ong. 5 minuten wellen, dan in het vocht afkoelen. giet de rozijnen of en bewaar het vocht
  • bak de broodkruimels in een koekenpan (met plijfolie), rasp de knoflook erboven en bak even mee. voeg grof zeezout toe.
  • was de kool en laat uitlekken. ris de boeren-, of palmkool van de nerf, rol of en snij fijner met een koksmes

salade samenstellen

  • Doe de kool in een grote kom en giet de overgebleven citroensap erover, een scheut olijfolie en een tl zout. Masseer met je hand alles goed door.
  • Voeg de overige ingredienten toe (muv het broodkruim) meng alles goed en laat even staan.
  • breng over in een serveerschaal en strooi het broodkruim erover. proef of de salade op smaak is, voeg evt nog wat zout of citroensap toe

Notities

  •  
Trefwoord boerenkool