Boerenkool salade
Rauwe boerenkool gemasseerd met citroensap en een beetje zout zodat het lekker mals wordt. Als dit geen ubersuperfood is.
- 50 gr walnoten stukjes
- 50 gr rozijnen
- 1 el citroensap of appelazijn
- 15 gr broodkruimels (of paneermeel) verang door gemalen zonnebloempitten
- 1 teentje knoflook (klein)
- grof zeezout
- 3 el olijfolie
- 1 bos palmkool / boerenkool (400 gram)*
- 50 gr pecorino kaas
- citroensap (van 1 citroen)
- peper
voorbereiden:
rooster de walnoten in de oven (175C) ong 10 minuten en laat afkoelen
rasp de citroen, pers deze uit. Verhit het sap in een pannetje met de rozijnen. Laat ong. 5 minuten wellen, dan in het vocht afkoelen. giet de rozijnen of en bewaar het vocht
bak de broodkruimels in een koekenpan (met plijfolie), rasp de knoflook erboven en bak even mee. voeg grof zeezout toe.
was de kool en laat uitlekken. ris de boeren-, of palmkool van de nerf, rol of en snij fijner met een koksmes
salade samenstellen
Doe de kool in een grote kom en giet de overgebleven citroensap erover, een scheut olijfolie en een tl zout. Masseer met je hand alles goed door.
Voeg de overige ingredienten toe (muv het broodkruim) meng alles goed en laat even staan.
breng over in een serveerschaal en strooi het broodkruim erover. proef of de salade op smaak is, voeg evt nog wat zout of citroensap toe