Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Wortel-linzen balletjes (vegan)*
Peulvruchten zijn een fijne basis voor burgers en ballen. De wortel levert extra groenten én een bite. Het kikkererwten meel werkt als bindmiddel.
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Bijgerecht, Borrelhapje
Porties
4
Ingrediënten
75
gr
linzen (bruin)
of 150 gr gekookt
200
gr
wortel
1
el
Thaise rode curry pasta
1
tl
zout
1
tl
koriander
4
el
kikkererwtenmeel
4
el
sesamzaad
evt deel zwart sesam
olie
Instructies
Was de linzen en kook ze in 15-20 min. gaar (uiteraard kun je ook gekookte linzen gebruiken)
Was en rasp de wortel fijn
Doe alle ingredienten (muv het sesamzaad) in een keukenmachine en maal totdat je een korrelig mengsel hebt
Vorm 8 balletjes of burgertjes
Vul een soepbord met het sesamzaad en rol de balletjes erdoor totdat ze helemaal bedekt zijn
Laat de balletjes tenminste 20-30 minuten opstijven in de koelkast
Verhit een koekepan, doe de olie erin (bodembedekkend) en bak de ballen rondom bruin. (eventueel in gedeelten, de pan moet niet teveel afkoelen)
Notities
Bij grote hoeveelheden kun je de balletjes ook in de oven bereiden. Je mist dan wel de 'gebakken crunch'.
*Recept van Joke Boon uit de vega-optie