Ingrediënten
Equipment
Method
voor de bodem
- verwarm de oven voor op 180 °c
- bekleed de bodem van de springvorm van 22 cm doorsnede met bakpapier
- smelt kokosvet op laag vuur
- maal lijnzaad en 50% van de zonnebloempitten tot meel
- meng alle droge ingrediënten door elkaar
- voeg de kokosolie toe en meng tot deeg
- vul een bakvorm met het deeg, verdeel gelijkmatig en druk plat met een lepel
- bak 15 minuten en laat afkoelen
voor de vulling
- snij de santen in stukken en smelt au bain-marie
- rasp de citroenen en pers uit
- kook de bloemkool gaar en giet af
- pureer santen, citroenrasp, 55 ml citroensap, bloemkool en rijststroop tot gladde moes
- breng het water met agar agar al roerend aan de kook
- laat enkele minuten al roerend koken, voeg toe aan de warme bloemkoolmoes en pureer
- schenk de moes over taartbodem en strijk glad
- laat afkoelen en verder opstijven in de koeling
voor de topping
- rasp en pers de citroenen, zorg voor 75 ml citroensap
- breng citroensap samen met alle ingrediënten al roerend aan de kook totdat de korrels zijn opgelost
- laat al roerend enkele minuten doorkoken
- laat enigszins afkoelen
- schenk siroop over de achterkant van een lepel voorzichtig en gelijkmatig over de vulling
- laat de taart minimaal 2 uur opstijven alvorens te lossen
Notities
Gebaseerd op een recept uit het boek Goed Zoet van Nanne Hogeland