Ingrediënten
Method
- giet de geweekte mungbonen af en was ze zorgvuldig
- breng aan de kook met het water en de kruiden (kurkuma, komijn, koriander en laurier), kook totdat de bonen uit elkaar vallen (30-40 min)
- verhit het kokosvet in een apart pannetje. Zet laag en voeg komijnzaad, gember, zwarte peper toe en na 20 sec de asafoetida.
- voeg het kruidenmengsel toe aan de soep en zet het vuur uit. laat even staan zodat de kruiden kunnen intrekken. voeg de verse citroensap en zout toe.
Notities
Laat je niet intimideren door de lange lijst ingrediënten, het zijn voornamelijk kruiden en specerijen. Als je wilt kun je nog stukjes wortel mee laten koken met de soep.
*asafoetida ofwel 'duivelsdrek' is een kruid uit de Vedische keuken en wordt gebruikt in plaats van ui, prei en (knof)look. Het geeft wel de smaak maar niet de bij effecten. Asafoetida kun je in de toko kopen maar ook biologisch bij gespecialiseerde kruidenzaken (zoals pit&pit). Het is ook bekend onder de naam 'hing'.
Mungbonen zijn te koop bij de natuurvoedingswinkels (en ook toko)