Ingrediënten
Method
- Verwarm de melk tot net tegen het kookpunt (de damp begint ervan af te komen)
- Laat de melk daarna afkoelen tot 42 graden. (dat is enigszins warm maar niet heet. check aan de binnenkant van je pols)
- Roer er vervolgens per liter melk één eetlepel (lekkere) volle boerenyoghurt door.
- Zet de melk nu warm weg. Dat kan op verschillende manieren. Pak bijvoorbeeld de pan in met een dikke deken, giet de melk in een thermosfles, gebruik een hooikist of zet de pan in de oven met het lampje aan.
- Na ongeveer acht uur is de yoghurt klaar. Vind je de dikte en smaak goed? Zet de yoghurt dan in de koelkast. Hoe langer je het laat staan, des te zuurder het wordt.
Notities
Tips
- Je kunt een beetje van je zelfgemaakte yoghurt achterhouden voor de volgende partij. Dit kun je enkele keren doen, daarna heb je weer wat nieuwe yoghurt nodig als starter.
- Je kunt yoghurt ook prima maken met melk / yoghurt uit de supermarkt.
- Je kunt een beetje van je zelfgemaakte yoghurt achterhouden voor de volgende partij. Dit kun je enkele keren doen, daarna heb je weer wat nieuwe yoghurt nodig als starter.
- Je kunt yoghurt ook prima maken met melk / yoghurt uit de supermarkt.