Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenkool omelette
Boerenkool als ontbijt, lunch of snack in deze heerlijke hartige omelette met pompoen en ricotta
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Bijgerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Ingrediƫnten
2
eieren (groot)
1
hand
boerenkool
vers of bevroren
2
eetlepels
ricotta
150
gram
butternut pompoen (gekookt)
olijfolie
parmezaanse kaas
optioneel
Instructies
Klop de eieren in een kom los met een garde
Scheur verse boerenkool in kleine stukjes (of verkruimel de bevroren kool)
Prak de gare pompoen fijn (verwijder eventueel eerst de schil)
Meng ei, boerenkool, ricotta goed door elkaar
Verhit de olie in de pan en giet het mengsel erin. Laat 1 - 2 minuten stollen in de pan (of totdat de randjes bruin zijn)
Maak eventueel af met geraspte parmezaanse kaas.
Notities
In plaats van ricotta kun je ook zelfgemaakte, verse kaas gebruiken.
Trefwoord
boerenkool, pompoen, verse kaas