Ga terug
palmkool boerenkool

Boerenkool omelette

Boerenkool als ontbijt, lunch of snack in deze heerlijke hartige omelette met pompoen en ricotta
Gang: Bijgerecht, Ontbijt, Tussendoortje

Ingrediƫnten
  

  • 2 eieren (groot)
  • 1 hand boerenkool vers of bevroren
  • 2 eetlepels ricotta
  • 150 gram butternut pompoen (gekookt)
  • olijfolie
  • parmezaanse kaas optioneel

Method
 

  1. Klop de eieren in een kom los met een garde
  2. Scheur verse boerenkool in kleine stukjes (of verkruimel de bevroren kool)
  3. Prak de gare pompoen fijn (verwijder eventueel eerst de schil)
  4. Meng ei, boerenkool, ricotta goed door elkaar
  5. Verhit de olie in de pan en giet het mengsel erin. Laat 1 - 2 minuten stollen in de pan (of totdat de randjes bruin zijn)
  6. Maak eventueel af met geraspte parmezaanse kaas.

Notities

In plaats van ricotta kun je ook zelfgemaakte, verse kaas gebruiken.