Kookvakantie 2025

28 juli – 1 august

Ontspannen koken met natuurlijke ingrediënten

Ben je een liefhebber van gezond en lekker eten en
wil je graag je vega(n) kookvaardigheden verbeteren?

  • Heb je behoefte aan inspiratie
  • Wil je lekker koken met gelijkgestemden
  • Leren hoe je zonder moeite elke dag vegetarisch kunt koken
  • Weten hoe je zelf brood, beleg, vleesvervangers en andere basisproducten kunt maken
  • Experimenteren met smaakmakers, natuurlijke ingrediënten en seizoensgroenten
  • Weg uit de stad en lekker in het groen
  • en mag het er alsjeblieft een beetje verrassend, kleurrijk en vooral smakelijk zijn!

Dan is deze Kookvakantie echt iets voor jou!
We dompelen ons onder in een culinair avontuur. Veel ruimte om te experimenten, genieten én te ontspannen op een mooi locatie.

Deze kookvakantie staat geheel in het teken van plezier en ontspannen, ook in de keuken. Het concept is heel eenvoudig: Wij zorgen voor alle ingrediënten zodat jij lekker kunt experimenteren en inspiratie opdoen met de vegetarische en veganistische keuken. Een fijne ruimte – volwaardige, biologische producten – heel, veel groenten & kruiden (al dan niet zelf-geoogst) – groene omgeving – en natuurlijk begeleiding van ervaren eco-koks.
Katy (van Keetmee) en Irma Vreeman hebben elkaar leren kennen tijdens de opleiding tot natuurvoedingskundige en hebben samen ook de Groene Kookacademie afgerond. Ze hebben al meerdere culinaire avonturen met elkaar beleefd, waaronder deze kookvakantie.

We laten ons inspireren door wat er voorhanden is, zonder recept en zonder pakjes en zakjes. We koken al onze maaltijden zelf, van ontbijt tot avondeten en alles er tussenin zodat alles aan bod komt. Uitstekend geschikt als je eens wilt ervaren hoe het is om volledig vegetarisch of veganistisch te eten!

Er is volop gelegenheid om je eigen experimenten uit te voeren: wil je weten hoe je zelf seitan maakt of juist een maaltijd maakt zonder vleesvervangers te gebruiken? Of laat je je liever door anderen inspireren? Er is veel ruimte voor eigen inbreng. Iedereen kan meedoen: zowel de doorgewinterde vega foodie als beginnende ontdekker van de vegetarische keuken.

Inspiratie van lokale duurzame ondernemers

We werken samen met lokale duurzame ondernemers: tuinders, bakkers, wildplukkers, boeren en voedselleveranciers. Niet alleen nemen we hun producten af, ze delen ook hun kennis en inspiratie. Tijdens de kookvakantie staat er tenminste 1 proeverij en excursie op het programma: wildplukken met Willy; biodesem bakker Lotte van de Broodrevolutie. Andere ondernemers die in de buurt te vinden en te bezoeken zijn: Bio-tuinderij de Overkant, de Oosterwaarde, Boer’nBuffel Keizersrande, Gaia, Herma’s theetuin

Verblijf

Een fijne locatie in het buitengebied van Deventer

We verblijven op Hoeve Wetermans in Olst, op 6 km afstand van Deventer. Een prachtige, ruim opgezette locatie, ecologisch verbouwd en ingericht. In de Hoeve is voldoende ruimte om te ontspannen, een boek te lezen of in de zon te zitten. Er is een bibliotheek, een eigen moestuin en schapen in de wei. Rondom de hoeve kun je heel fijn wandelen en fietsen in het Hanzebos, coulissenlandschap en uiterwaarden van de IJssel. De mooie binnenstad van Deventer is op loop-, en fietsafstand en ook met bus te bereiken.

Kleine groep – eigen kamer De meeste mensen stellen prijs op een eigen kamer. Aangezien we toch het liefst met een kleine groep werken (max. 8 pers) is dat heel goed mogelijk. Voor stellen is er 1 masterbedroom met 2-persoonsbed beschikbaar.

Begeleiding door ervaren eco-koks

Katy (van K.eetmee) is organisator van deze kookvakantie. Als eco-kok en lesgever voeding (o.a. bij De Groene Kookacademie en Velt) heeft zij haar plek gevonden in de voedselketen ‘tussen bodem en buik‘. Zij weet als geen ander hoe je met seizoensgroenten en een greep uit de voorraadkast altijd een heerlijke maaltijd op tafel zet. In haar woonplaats Deventer werkt Katy graag samen met lokale tuinders en duurzame initiatieven.

Irma Vreeman is ervaren natuurvoedingskok. Zij kookt voor gasten in haar woonplaats Winterswijk (en omgeving) o.a. een aantal jaar bij ecoboerderij / Biotel Arink en Gastgalerij Ankommen. Irma is de stille kracht in de keuken en kan jouw gerecht culinair naar een hoger plan tillen door net de juiste smaakmakers toe te voegen.

Praktische informatie

Data: maandag 28 juli – vrijdag 1 augustus vanaf 16:00 uur – vrijdag 10:00 uur (4 nachten)

Prijs: €750,- (incl. btw)
Inbegrepen:

  • verblijf 4 overnachtingen (vanaf maandag 16.00 tot vrijdag 10.00uur)
  • Eenpersoonskamer met eigen douche/toilet
  • alle maaltijden, koffie/thee
  • boekje
  • begeleiding van twee ervaren eco-koks
  • excursie en proeverij

Interesse? bel of mail me voor meer informatie: 06 37276424 of info @ keetmee.nl. Eerst even overleggen kan natuurlijk ook.

Dit vonden eerdere deelnemers ervan:

Ik ben geïnspireerd en heb mijn koken echt aangepast sinds de week. Ik eet gezonder, lekkerder en duurzamer. – Dianne

Je kunt koken op jouw eigen niveau, of je nu een eenvoudig broodbeleg wilt maken of een tempé met andere bonen dan sojabonen. Je leert uit welke componenten een gezonde maaltijd bestaat. Reken op veel lekker eten met fijne mensen“- Karin

Fijne week met een goede balans tussen koken en ontspanning “- Janneke

Katy weet je te inspireren op het gebied van vegetarisch en bijna veganistisch koken op een geweldige locatie” – Mira

Als je van koken houdt en je wilt genieten van een prachtige omgeving, dan is deze kookvakantie een aanrader!” – Mariët

Het wildplukken was nieuw voor mij. Echt een geweldige ervaring! – Yvonne

Doen! Je steekt er echt iets van op en de omgeving is prachtig. – Robin