Over K.eetmee

Meer dan voeding

Toen ik in 2011 begon met de opleiding tot Natuurvoedingskundige, kreeg ik al snel in de gaten dat het om meer ging dan voeding alleen. Het begint met de bodem en alle beestjes erin. En wie je voedsel verbouwt en dat die ook een goede boterham moet verdienen. Dat je mee kan werken met de natuur en niet ertegenin. Dat dit leidt tot robuuste, gezonde gewassen die tegen een stootje kunnen. En daarmee dus ook jouw lichaam echt voeden. Maar ook tot veerkrachtige ecosystemen. En dat je alles wat je tot je neemt, moet verteren en eigen maken.

In het begin is al die informatie verwarrend.

Maar gaandeweg wordt de keuze steeds makkelijker.

Eet echt voedsel, niet teveel, vooral plantaardig (Michael Pollan)

Eet zo veel mogelijk vers, biologisch, puur en eerlijk.

Dat is geen opoffering of ingewikkeld gedoe. Althans dat hoeft het niet te zijn.

Goede voeding is goed op alle fronten: je lijf, je (lokale) boer, de dieren, de aarde. En daar word je heel blij van!

Mijn ontdekkingsreis begon letterlijk in de achtertuin. Ik ontdekte de lokale bio boer en vele nieuwe groenten. Begon hierover te schrijven in een receptenblog. Leerde koken met natuurvoeding en ging voor anderen koken. Werd lesgever voeding.

De reis is nog lang niet over en is nu relevanter dan ooit. Dus wil je inspringen?

K.eetmee!

Ik kook voor jou. Of kook lekker zelf.
Cathy Verschoor