Recepten

Rabarber-biet tarte tatin
Een goddelijke combinatie van rabarber met rode biet en een creme van geitenkaas . Zuur, zoet, zout, afgemaakt met een beetje ‘bitter’ van citroenschil en wat kiemen
Naar het recept
Aspergetaart met raapstelen
Twee favoriete voorjaarsgroenten in dit gerecht: asperges en raapstelen.
Ja, die ga ik maken!
aspergetaart met raapsteel
Shakshuka
Klassiek lunch (of ontbijt!) recept uit het Midden-Oosten. Dit is het basis recept waarop je eindeloos kunt varieren. Vegans kunnen een papje maken van kikkererwtenmeel met water ipv ei.
Ga naar ultiem lunchrecept
shakshuka
Wortel sigaren
Een origineel toetje met wortel, noten en geurige kruiden: een combi van carrot cake met baklava. Ook voor vegans!
Maak die sigaar!
wortel sigaar open
Zuurkoolschotel met boekweit
Een verrassende combi voor als je de zuurkoolstamppot zat bent: luchtig en nootachtig
ga naar recept
zuurkool in de ton
Raapstelen met zoete aardappel
Een kleurig voorjaarsrecept met de eerste raapstelen
klik voor hele recept
raapsteel
Tomatenchutney
Deze chutney is heerlijk als dip bij snacks of als smaakmaker bij curries, stampotten of andere maaltijden
ga naar recept
tomatensaus
Panirballetjes (verse kaas)
Panir (of paneer) is een verse kaas uit de Indiase keuken. Je maakt m makkelijk zelf met volle melk en een stremsel van citroensap of yoghurt. Panir laat zich makkelijk verwerken, bijvoorbeeld tot deze heerlijke balletjes met kruiden. Doordat de kaas niet smelt kun je panir ook bakken en frituren.
ga naar recept
panir balletjes
Palak panir
Met wat kruiden maak je van 'gewone' spinazie een heerlijk traditioneel Indiaas gerecht. Serveer met blokjes zelfgemaakte verse kaas (panir).
Foto: een bordje met Palak panir.
ga naar recept
palak panir
Rulle gele gierst
Gierst lijkt qua structuur een beetje op couscous maar is een glutenvrije graansoort. De kleine korrels hebben weinig kooktijd nodig maar hebben de neiging klef te worden. Met dit recept krijg je een mooie droge korrel.
naar het recept
gierst
Beluga linzen
Diep zwart, klein en met een verfijnde smaak. Deze 'kaviaar' onder de linzen heeft een korte kooktijd en blijft heel en zwart. Uitstekend geschikt om zo te eten, als salade of als garnering.
ga naar recept
beluga linzen
Koolraap pastei
Deze stoere wintergroente verdient wel wat aandacht. Combineert goed met romige en pittige kaas en een korstje.
naar het recept
koolraap pastei
Nestje van wortelpeterselie en prei
Deze krokante nestjes kunnen met alle wortel varieteiten gemaakt worden.
naar het recept
nestjes van groenten
Citroentaart met bloemkool
Verrassend taartje met bloemkool! Makkelijk ook vegan en glutenvrij te maken. Maak het extra feestelijk door een beetje bietensap aan de topping toe te voegen voor een prachtige rode kleur.
naar het recept
citroentaart met bloemkool
Schorseneren rösti
Rösti is eigenlijk een groenten koekje, makkelijk en leuk om te maken. Zo lusten je kinderen ook schorseneren.
naar het recept
groentekoekje
Waterkefir (drank)
Brouw je eigen booster bubbels met water kefir. Een makkelijke en smakelijke manier om aan je gezondheid te werken.
naar het recept
waterkefir drank
Kruidige rode kool salade
Een kruidige rode kool salade. Prachtig gegarneerd met stukjes sinaasappel, dadels, wortel en sesamzaadjes.
naar het recept
Feestelijke rode kool salade