Kookvakantie (actie!)


17 – 21 juni 2024

Ontspannen Koken

met natuurlijke

ingrediënten

Ben je een liefhebber van gezond en lekker eten en
wil je graag je vega(n) kookvaardigheden verbeteren?

 • heb je behoefte aan inspiratie
 • geen zin om alleen voor jezelf te koken
 • denk je ‘help, wat moet ik met die groenten‘.
 • wil je niet eerst eindeloos recepten scrollen voor je gaat koken
 • wil je geen meuk in je eten maar lijkt het je te tijdrovend om alles zelf te maken
 • weg uit de stad en lekker in het groen
 • weten hoe je eenvoudig een maaltijd samenstelt waarbij je niks te kort komt
 • en mag het er alsjeblieft een beetje verrassend, kleurrijk en vooral smakelijk zijn!

Dan is deze Kookvakantie echt iets voor jou!
Van maandag 17 tot vrijdag 21 juni dompelen we ons onder in een culinair avontuur. Veel ruimte om te experimenten, genieten én te ontspannen op een mooi locatie.

Deze kookvakantie staat geheel in het teken van plezier en ontspannen, ook in de keuken. Het concept is heel eenvoudig: Wij zorgen voor alle ingrediënten zodat jij lekker kunt experimenteren en inspiratie opdoen met de vegetarische en veganistische keuken. Een fijne ruimte – volwaardige, biologische producten – heel, veel groenten & kruiden (al dan niet zelf-geoogst) – groene omgeving – en natuurlijk begeleiding van ervaren eco-koks

We laten ons inspireren door wat er voorhanden is, zonder recept en zonder pakjes en zakjes. We koken al onze maaltijden zelf, van ontbijt tot avondeten en alles er tussenin zodat alles aan bod komt. Uitstekend geschikt als je eens wilt ervaren hoe het is om volledig vegetarisch of veganistisch te eten!

Wildplukexcursie met Willy!
Eén dag staat in het teken van Koken uit de Natuur onder de wervelende begeleiding van wildplukker Willy Boogaard. Zij schroomt niet om de slootkant in te duiken om jou de unieke smaak van de lisdodde te laten proeven! Door bos en veld trekken we naar de Aardehuizen, de eerste ecowijk van Nederland, en de woonplek van Willy. Zij laat je kennismaken met verschillende wilde planten en (on)kruiden. Hoe ze smaken, waar je ze kunt vinden (op haar eigen dak!) en hoe je ze kunt gebruiken in je dagelijkse maaltijd. Je krijgt ook een rondleiding in de eetbare siertuinen, voedselbos en woning van deze unieke eco wijk.

Een fijne locatie in het buitengebied van Deventer

We verblijven op Hoeve Wetermans in Olst, op 6 km afstand van Deventer. Een prachtige, ruim opgezette locatie, ecologisch verbouwd en ingericht. In de Hoeve is voldoende ruimte om te ontspannen, een boek te lezen of in de zon te zitten. Er is een bibliotheek, een eigen moestuin en schapen in de wei. Rondom de hoeve kun je heel fijn wandelen en fietsen in het Hanzebos, coulissenlandschap en uiterwaarden van de IJssel. De mooie binnenstad van Deventer is op loop-, en fietsafstand en ook met bus te bereiken.

Begeleiding door ervaren eco-koks

Katy (van K.eetmee) is organisator van deze kookvakantie. Als eco-kok en lesgever voeding heeft zij haar plek gevonden in de voedselketen ‘tussen bodem en buik‘. Zij weet als geen ander hoe je met seizoensgroenten en een greep uit de voorraadkast altijd een heerlijke maaltijd op tafel zet. In haar woonplaats Deventer werkt Katy graag samen met lokale tuinders en duurzame initiatieven.

Irma Vreeman is ervaren natuurvoedingskok. Zij kookt voor gasten in haar woonplaats Winterswijk (en omgeving) o.a. een aantal jaar bij ecoboerderij / Biotel Arink en Gastgalerij Ankommen. Irma is de stille kracht in de keuken en kan jouw gerecht culinair naar een hoger plan tillen door net de juiste smaakmakers toe te voegen.

Praktische informatie

Data: 17 juni – 21 juni 2024 maandag vanaf 16:00 uur – vrijdag 10:00 uur (4 nachten)

 • verblijf (4 overnachtingen)
 • gedeelde kamer met eigen douche/toilet
 • alle maaltijden, koffie/thee
 • boekje: ‘Van bodem tot buik’
 • begeleiding van twee ervaren eco-koks
 • wildplukexcursie met Willy Boogaard en rondleiding Aardehuizen in Olst

Met de aanbetaling van €100,- is je plekje gereserveerd. Gebruik de bestelknop van eventbrite (hieronder) of bel / mail me voor een betaal verzoek: 06 37276424 of info @ keetmee.nl. Eerst even overleggen kan natuurlijk ook.

Dit vonden eerdere deelnemers ervan:

Ik ben geïnspireerd en heb mijn koken echt aangepast sinds de week. Ik eet gezonder, lekkerder en duurzamer. – Dianne

Je kunt koken op jouw eigen niveau, of je nu een eenvoudig broodbeleg wilt maken of een tempé met andere bonen dan sojabonen. Je leert uit welke componenten een gezonde maaltijd bestaat. Reken op veel lekker eten met fijne mensen“- Karin

Fijne week met een goede balans tussen koken en ontspanning “- Janneke

Cathy weet je te inspireren op het gebied van vegetarisch en bijna veganistisch koken op een geweldige locatie” – Mira

Als je van koken houdt en je wilt genieten van een prachtige omgeving, dan is deze kookvakantie een aanrader!” – Mariët

Het wildplukken was nieuw voor mij. Echt een geweldige ervaring! – Yvonne

Doen! Je steekt er echt iets van op en de omgeving is prachtig. – Robin