Kookvakantie in eigen land 21-25 juni 2021

Snak jij er ook naar er weer opuit te gaan?
Meld je aan!

Een midweek vegetarisch / veganistisch (leren) koken met lokale, biologisch producten. In het mooie buitengebied van Deventer. Boodschappen worden gedaan bij lokale boerderijen of zelf geplukt in een permacultuurtuin. Lekker samen koken en de vegetarische keuken ontdekken. Of gewoon een week genieten van eten, wandelen en ontspannen in een mooie omgeving met gelijkgestemden. Kookvakantie in eigen land. Lijkt je dat ook wat? Meld je dan snel aan of informeer naar de mogelijkheden.

K.eetmee op vakantie

samen koken

We dompelen ons een week lang onder in de vegetarische en veganistische keuken en maken zoveel mogelijk gebruik van lokale, biologische produkten. Wil je je eigen vleesvervangers maken? Experimenteren met fermenteren? Zelf groentenbouillon maken of weten hoe je een gerecht goed op smaak maakt? Werken met seizoensgroenten en koken zonder recept. Geef door waar je zelf mee aan de slag wilt en we kijken hoe we dit in het programma kunnen inpassen. We koken in ieder geval al onze eigen maaltijden, van ontbijt tot avondeten, dus alles komt aan bod. En iedereen kan meedoen, op zijn / haar niveau.

De individuele opdracht was heel verrassend (MariA)

In de directe omgeving zijn verschillende bedrijven waar we onze boodschappen doen of (indien mogelijk) kunnen bezoeken. Denk aan Zelfoogst tuin ‘De Overkant’, BD boerderij en CSA de Oosterwaarde (groente en kleinfruit) natuurderij Keizersrande (melk), landgoederen de Haere en Nieuwe Rande (Gaia) (take-away taartjes en dranken). Leer hoe je eenvoudig een goede maaltijd kunt samenstellen door uit te gaan van lokale seizoensgroenten en deze te combineren met ingredienten uit je voorraadkast. Met een aantal basisrecepten kun je dan thuis het hele jaar door eindeloos varieren.

Na afloop kun je ook thuis snel en eenvoudig een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel zetten.

Wilde ontdekkingstocht

Eén dag staat in het teken van Koken uit de Natuur onder begeleiding van Willy Boogaard. Een wilde ontdekkingstocht in bos en veld en de eetbare siertuin, voedselbos en permacultuurtuin bij de Aardehuizen in Olst. Je maakt kennis met verschillende wilde planten en (on)kruiden. Hoe ze smaken, waar je ze kunt vinden en hoe je ze kunt gebruiken in je dagelijkse maaltijd.

Dit was voor mij volkomen nieuw en heel bijzonder om mee te maken.
Willy nam de tijd om te vertellen, te plukken, te proeven en uit te leggen. Echt top! (Yvonne)

Lekker plekje in de natuur

We verblijven op Hoeve Wetermans in Olst, op 6 km afstand van Deventer. Een prachtige, ruim opgezette locatie, ecologisch verbouwd en ingericht. Je hebt de beschikking over een eigen slaapkamer met douche en toilet.* We werken in kleine groepen en corona proof!

Rust, ruimte en ontspanning, ook tijdens het koken, zijn zeer van toepassing
tijdens deze kookvakantie (Irma)

Het is ook gewoon vakantie!
In de Hoeve is voldoende ruimte om te ontspannen, een boek te lezen of in de zon te zitten. Er is een bibliotheek, een eigen moestuin en schapen in de wei. Rondom de hoeve kun je heel fijn wandelen en fietsen in het Hanzebos, coulissenlandschap en uiterwaarden van de IJssel. De mooie binnenstad van Deventer is op loop-, en fietsafstand en ook met bus te bereiken.

Hoeve wetermans in Olst
Praktische informatie

Data: 21 – 25 juni
van ma 16:00 uur tot vrij 10:00 uur (4 nachten)
Kosten: €600, euro p.p. incl. BTW

  • verblijf (4 overnachtingen)
  • privé kamer met eigen douche/toilet *
  • alle maaltijden, koffie/thee
  • boekje: ‘Ingrediënten voor de vegetarische natuurkeuken’
  • wildplukexcursie met Willy Boogaard en rondleiding Aardehuizen in Olst (deze is ook los te boeken)

* neem contact op als je thuis wilt overnachten of een kamer wilt/kunt delen

Zin in? Meld je aan!

Meer info en aanmelden: Vul het formulier in (inclusief telefoonnummer) en ik neem contact met je op. Of betaal direct via eventbrite de aanbetaling van €50,- om je plekje te verzekeren. Dit bedrag wordt later met de factuur verrekend. Je betaalt het gehele bedrag ongeveer 2 weken voor aanvang wanneer we zeker weten dat de vakantie doorgaat.

Uiteraard kunnen we geen van allen in de toekomst kijken. Kun je vanwege Corona verschijnselen of maatregelen niet (meer) deelnemen, dan kun je je boeking kostenloos annuleren, alleen de aanbetaling is niet restitueerbaar. Mocht ik de boeking annuleren dan krijg je uiteraard het volledige bedrag terug.