Kookvakantie in eigen land

Snak jij er ook naar er weer opuit te gaan? Meld je aan voor 21-25 juni 2021

Een midweek vegetarisch / veganistisch (leren) koken met lokale, biologisch producten. In het mooie buitengebied van Deventer. Boodschappen worden gedaan bij lokale boerderijen of zelf geplukt in een permacultuurtuin. Lekker samen koken en de vegetarische keuken ontdekken. Of gewoon een week genieten van eten, wandelen en ontspannen in een mooie omgeving. Kookvakantie in eigen land. Lijkt je dat ook wat? Meld je dan snel aan of informeer naar de mogelijkheden.

K.eetmee op vakantie

samen koken

We dompelen ons een week lang onder in de vegetarische en veganistische keuken en maken zoveel mogelijk gebruik van lokale, biologische produkten. Wil je je eigen vleesvervangers maken? Experimenteren met fermenteren? Zelf groentenbouillon maken of weten hoe je een gerecht goed op smaak maakt? Werken met seizoensgroenten en koken zonder recept. Geef door waar je zelf mee aan de slag wilt en we kijken hoe we dit in het programma kunnen inpassen. We koken in ieder geval al onze eigen maaltijden, van ontbijt tot avondeten, dus alles komt aan bod.

De individuele opdracht was verrassend.

In de directe omgeving zijn verschillende bedrijven waar we onze boodschappen doen of (indien mogelijk) kunnen bezoeken. Denk aan BD boerderij en CSA de Oosterwaarde (groente en kleinfruit, natuurderij Keizersrande (kaas en eieren), landgoederen de Haere en Nieuwe Rande (Gaia) (take-away taartjes en dranken) woon-, werkgemeenschap Overkempe (bakkerij en boerderijwinkel) Herma’s theetuin en Goede Buren (met ZonderMeer, verpakkingsloze winkel)

Wilde ontdekkingstocht

Eén dag staat in het teken van Koken uit de Natuur onder begeleiding van Willy Boogaard. Een wilde ontdekkingstocht in de eetbare siertuin, buurtmoestuin en tuinstrookjes bij de Aardehuizen in Olst.

Dit was voor mij volkomen nieuw en heel bijzonder om mee te maken.
Willy nam de tijd om te vertellen, te plukken, te proeven en uit te leggen. Echt top!

Lekker plekje in de natuur

We verblijven op Hoeve Wetermans in Olst, op 6 km afstand van Deventer. Een prachtige, ruim opgezette locatie, ecologisch verbouwd en ingericht. Je hebt de beschikking over een eigen slaapkamer met douche en toilet.* We werken in kleine groepen en corona proof!

Rust, ruimte en ontspanning , ook tijdens het koken, zijn zeer van toepassing tijdens deze kookvakantie.

Het is ook gewoon vakantie!
In de Hoeve is voldoende ruimte om te ontspannen, een boek te lezen of in de zon te zitten. Er is een bibliotheek, een eigen moestuin en schapen in de wei. Rondom de hoeve kun je heel fijn wandelen en fietsen in het Hanzebos, coulissenlandschap en uiterwaarden van de IJssel. De mooie binnenstad van Deventer is op loop-, en fietsafstand en ook met bus te bereiken.

Praktische informatie

Nieuwe datum 2021: 21 – 25 juni
Verblijf is maandag vanaf 14:00 tot en met vrijdag 10:00 uur.

Kosten zijn €600, euro p.p. Dat is inclusief je verblijf (4 overnachtingen in prive kamer met eigen douche/toilet), alle maaltijden/ingrediënten, koffie/thee; workshops koken op locatie en de wildpluktocht met Willy naar de Aardehuizen in Olst.
Beddengoed en handdoeken neem je zelf mee of kan door de locatie worden geregeld voor €13,50 pp. Een fiets is noodzakelijk en eventueel te huren.
*Let op: Mocht je een (bad)kamer kunnen/willen delen, neem dan contact op voor aangepast tarief!

Aanmelden doe je via het contactformulier. Geef aan voor welke data je je wilt inschrijven (geef ook een tweede voorkeur aan) en of je speciale wensen hebt. Je ontvangt van mij een bevestiging en betaalverzoek. Bij aanbetaling van €50,- is je plekje verzekerd Dit is niet restitueerbaar en wordt later met de factuur verrekend. Je betaalt het gehele bedrag uiterlijk 2 weken voor aanvang van de cursus.

Uiteraard kunnen we geen van allen in de toekomst kijken. Kun je vanwege Corona verschijnselen of maatregelen niet (meer) deelnemen, dan kun je je boeking kostenloos annuleren.