Kookvakantie

in eigen land

Een midweek vegetarisch (leren) koken met lokale, biologisch producten. In het mooie buitengebied van Deventer. Boodschappen worden gedaan bij lokale boerderijen of zelf geplukt in een permacultuurtuin. Lekker samen koken en de vegetarische keuken ontdekken. Of gewoon een week genieten van eten, wandelen en ontspannen in een mooie omgeving. Kookvakantie in eigen land. Lijkt je dat ook wat? Meld je dan snel aan of informeer naar de mogelijkheden.

K.eetmee op vakantie

Samen koken. We dompelen ons een week lang onder in de vegetarische keuken en maken zoveel mogelijk gebruik van lokale, biologische produkten. Wil je je eigen vleesvervangers maken? Experimenteren met fermenteren. Zelf groentenbouillon maken of weten hoe je een gerecht goed op smaak maakt. Werken met seizoensgroenten en koken zonder recept. Geef door waar je zelf mee aan de slag wilt en we kijken hoe we dit in het programma kunnen inpassen. We koken in ieder geval al onze eigen maaltijden, van ontbijt tot avondeten, dus alles komt aan bod.

Lokaal. In de directe omgeving zijn verschillende bedrijven waar we onze boodschappen doen of (indien mogelijk) kunnen bezoeken. Denk aan BD boerderij en CSA de Oosterwaarde (groente en kleinfruit, natuurderij Keizersrande (kaas en eieren), landgoederen de Haere en Nieuwe Rande (Gaia) (take-away taartjes en dranken) woon-, werkgemeenschap Overkempe (bakkerij en boerderijwinkel) Herma’s theetuin en Goede Buren (met ZonderMeer, verpakkingsloze winkel)

Wilde ontdekkingstocht. Eén dag staat in het teken van Koken uit de Natuur onder begeleiding van Willy Boogaard. Een wilde ontdekkingstocht in de eetbare siertuin, buurtmoestuin en tuinstrookjes bij de Aardehuizen in Olst.

Optioneel zijn er ook andere workshops te boeken.
Deze zijn niet in de prijs inbegrepen.

Lekker plekje met voldoende ruimte: We verblijven op Hoeve Wetermans in Olst, op 6 km afstand van Deventer. Een prachtige, ruim opgezette locatie, ecologisch verbouwd en ingericht. Je hebt de beschikking over een eigen slaapkamer met douche en toilet. Er zijn maximaal 8 deelnemers zodat er veilig gewerkt kan worden.

Het is ook gewoon vakantie! In de Hoeve is voldoende ruimte om te ontspannen, een boek te lezen of in de zon te zitten. Er is een bibliotheek, een eigen moestuin en schapen in de wei. Rondom de hoeve kun je heel fijn wandelen en fietsen in het Hanzebos, coulissenlandschap en uiterwaarden van de IJssel. De mooie binnenstad van Deventer is op loop-, en fietsafstand en ook met bus te bereiken.

Data
Vooralsnog zijn de volgende data gepland voor de zomer van 2020 voor open inschrijving:
* 13 – 17 juli 2020
* 10 – 14 augustus
Verblijf is maandag vanaf 14:00 tot en met vrijdag 10:00 uur.
Andere data zijn mogelijk bij voldoende belangstelling. Heb je zelf een groepje van tenminste 6 personen? Dan organiseren we een programma op maat!

Kosten zijn €550,- euro p.p. Dat is inclusief je verblijf (4 overnachtingen in prive kamer), alle maaltijden/ingrediënten, koffie/thee; workshops koken op locatie en de workshop Koken uit de Natuur met Willy.
Beddengoed en handdoeken neem je zelf mee of kan door de locatie worden geregeld voor €13,50 pp. Een fiets is noodzakelijk en eventueel te huren.

Aanmelden doe je via het contactformulier. Geef aan voor welke data je je wilt inschrijven en of je speciale wensen hebt. Je ontvangt van mij een bevestiging en betaalverzoek. Bij aanbetaling van €50,- is je plekje verzekerd Dit is niet restitueerbaar en wordt later met de factuur verrekend. Je betaalt het gehele bedrag uiterlijk 2 weken voor aanvang van de cursus.

Uiteraard kunnen we geen van allen in de toekomst kijken. Kun je vanwege Corona verschijnselen of maatregelen niet (meer) deelnemen, dan kun je je boeking kostenloos annuleren.