Kookvakantie 2023

data bekend: 24 – 28 juli 2023!

Een midweek vegetarisch / veganistisch (leren) koken met lokale, biologisch producten. In het mooie buitengebied van Deventer. Boodschappen worden gedaan bij lokale boerderijen of zelf geplukt in een permacultuurtuin. Lekker samen koken en de vegetarische keuken ontdekken. Of gewoon een week genieten van eten, wandelen en ontspannen in een mooie omgeving met gelijkgestemden. Kookvakantie in eigen land.

Interesse? neem contact op.

K.eetmee op vakantie

samen koken

We dompelen ons een week lang onder in de vegetarische en veganistische keuken en maken zoveel mogelijk gebruik van lokale, biologische produkten. Wil je je eigen vleesvervangers maken? Experimenteren met fermenteren? Zelf groentenbouillon maken of weten hoe je een gerecht goed op smaak maakt? Werken met seizoensgroenten en koken zonder recept. Geef door waar je zelf mee aan de slag wilt en we kijken hoe we dit in het programma kunnen inpassen. We koken in ieder geval al onze eigen maaltijden, van ontbijt tot avondeten, dus alles komt aan bod. En iedereen kan meedoen, op zijn / haar niveau.

De individuele opdracht was erg verrassend (MariA)

In de directe omgeving zijn verschillende bedrijven waar we onze boodschappen doen of (indien mogelijk) kunnen bezoeken. Denk aan Zelfoogst tuin ‘De Overkant’, BD boerderij en CSA de Oosterwaarde (groente en kleinfruit) natuurderij Keizersrande (melk), landgoederen de Haere en Nieuwe Rande (Gaia) (take-away taartjes en dranken). Leer hoe je eenvoudig een goede maaltijd kunt samenstellen door uit te gaan van lokale seizoensgroenten en deze te combineren met ingredienten uit je voorraadkast. Met een aantal basisrecepten kun je dan thuis het hele jaar door eindeloos varieren.

Ik vond de brainstormsessies voor we gingen koken telkens heel waardevol (sara).

Wilde ontdekkingstocht

Eén dag staat in het teken van Koken uit de Natuur onder begeleiding van Willy Boogaard. Een wilde ontdekkingstocht in bos en veld en de eetbare siertuin, voedselbos en permacultuurtuin bij de Aardehuizen in Olst. Je maakt kennis met verschillende wilde planten en (on)kruiden. Hoe ze smaken, waar je ze kunt vinden en hoe je ze kunt gebruiken in je dagelijkse maaltijd.

Dit was voor mij volkomen nieuw en heel bijzonder om mee te maken.
Willy nam de tijd om te vertellen, te plukken, te proeven en uit te leggen. Echt top! (Yvonne)

Lekker plekje in de natuur

We verblijven op Hoeve Wetermans in Olst, op 6 km afstand van Deventer. Een prachtige, ruim opgezette locatie, ecologisch verbouwd en ingericht. Je hebt de beschikking over een eigen slaapkamer met douche en toilet.* We werken in kleine groepen en corona proof!

Rust, ruimte en ontspanning, ook tijdens het koken, zijn zeer van toepassing
tijdens deze kookvakantie (Irma)

Het is ook gewoon vakantie!
In de Hoeve is voldoende ruimte om te ontspannen, een boek te lezen of in de zon te zitten. Er is een bibliotheek, een eigen moestuin en schapen in de wei. Rondom de hoeve kun je heel fijn wandelen en fietsen in het Hanzebos, coulissenlandschap en uiterwaarden van de IJssel. De mooie binnenstad van Deventer is op loop-, en fietsafstand en ook met bus te bereiken.

– Als je van koken houdt en je wilt genieten van een prachtige omgeving, dan is deze kookvakantie een aanrader! – mariët
Praktische informatie

Midweek: 24 – 28 juli 2023 van ma 16:00 uur tot vrij 10:00 uur (4 nachten)

€650 p.p. excl. BTW op basis van gedeelde 2-pers. kamer (1-pers. kamer is €750)
€100, – aanbetaling (non-refundable)

  • verblijf (4 overnachtingen)
  • kamer met eigen douche/toilet
  • alle maaltijden, koffie/thee

Inclusief:

  • boekje: ‘Ingrediënten voor de vegetarische natuurkeuken’
  • 2 workshops (ochtend) + 2 kookworkshops (menu koken)
  • wildplukexcursie met Willy Boogaard en rondleiding Aardehuizen in Olst

Hoeve wetermans in Olst
Zin in? Meld je aan!

Meer info en aanmelden:

Je kunt je plek reserveren door een aanbetaling te doen van €100,- via bestelknop van eventbrite (zie onder)*. Wil je eerst even contact? Mail me (keetmee@gmail.com) of bel op 06 37276424.
* Je kunt ook direct overboeken op NL47 ASNB 0785 8389 29, tnv K.M. Verschoor o.v.v. kookvakantie (dan betaal je geen eventbrite toeslag), stuur me eerst een mail.