Wildpluk excursie

Na deze wildpluk excursie bekijk je de wereld met andere ogen: de berm is ineens een salade bar en onkruid in je moestuin potentiele pesto. Je maakt je kennis met verschillende wilde planten en (on)kruiden. Hoe ze smaken, waar je ze kunt vinden en hoe je ze kunt gebruiken in je dagelijkse maaltijd. En we gaan ze natuurlijk ook opeten! Dit alles op een unieke locatie in Nederland. Deze mini-vakantie is inclusief 2 maaltijden en het Onkruidboek van Velt om thuis ook mee aan de slag te gaan.

We treffen elkaar bij ecowijk de Aardehuizen in Olst. Een uniek ecologisch woonproject van zelfvoorzienende woningen waarbij alle aspecten van duurzaamheid in onderlinge samenhang met elkaar in balans zijn. Dit is ook de woonplek van natuurcoach en wildplukker Willy Boogaard. Zij neemt ons mee door bos en veld op ontdekkingstocht. Onderweg drinken we een kopje kruidige thee met iets wildpluklekkers en plukken we de ingredienten voor de lunch en avondmaaltijd. We proeven het verschil tussen wilde en moestuinplanten in de buurtmoestuin, bekijken het voedselbos in aanleg en lopen via de perenboomgaard terug naar ons startpunt.
Terug in de ecowijk zetten we de geplukte oogst om in de maaltijden. We bottelen onze eigen zomerdrankjes. En genieten tenslotte van het eten in de tuin en/of Middenhuis van de Aardehuizen.

Met een buik vol lekkers, een hoofd vol inspiratie en een boek om het thuis nog eens na te doen, keer je na een enerverende dag weer huiswaarts.

Let op: De excursie is een dagvullend programma inclusief 2 maaltijden en het Onkruidboek van Velt. Je dient de beschikking te hebben over een redelijke conditie. Er zijn beperkt plaatsen beschikbaar. Ontvangst is in het Middenhuis. Verder werken we zoveel mogelijk buiten of gesplitst in groepjes

Datum & tijd: 23 juni 10:00 tot 19:30 uur
Locatie: Middenhuis Aardehuizen, Rietgors 2, Olst (op loopafstand van het station)
Kosten: €100,- pp bij directe overboeking of via onderstaande link via eventbrite
Inclusief 2 maaltijden, Onkruidboek Velt
Stuur mij een whatsapp bericht en ik stuur je een tikkie. 06 37276424 / info@keetmee.nl, of boek via eventbrite: