Wildpluk excursie (lite)

Na deze wildpluk excursie bekijk je de wereld met andere ogen: de berm is ineens een salade bar en onkruid in je moestuin potentiele pesto. Je maakt je kennis met verschillende wilde planten en (on)kruiden. Hoe ze smaken, waar je ze kunt vinden en hoe je ze kunt gebruiken in je dagelijkse maaltijd. En we gaan ze natuurlijk ook opeten! Dit alles op een unieke locatie in Nederland. Deze mini-vakantie is inclusief 2 maaltijden en het Onkruidboek van Velt om thuis ook mee aan de slag te gaan.

We treffen elkaar bij ecowijk de Aardehuizen in Olst. Een uniek ecologisch woonproject van zelfvoorzienende woningen waarbij alle aspecten van duurzaamheid in onderlinge samenhang met elkaar in balans zijn. Dit is ook de woonplek van natuurcoach en wildplukker Willy Boogaard. Zij neemt ons mee door bos en veld op ontdekkingstocht. We proeven het verschil tussen wilde en moestuinplanten in de buurtmoestuin, bekijken het voedselbos in aanleg en lopen via de perenboomgaard terug naar ons startpunt.
Terug in de ecowijk zetten we de geplukte oogst om in de maaltijden. En genieten tenslotte van het eten in de tuin en/of Middenhuis van de Aardehuizen.

Met een buik vol lekkers en een hoofd vol inspiratie keer je na een enerverende dag weer huiswaarts.

Datum & tijd: 23 september 16:00 tot 19:30 uur
Locatie: Middenhuis Aardehuizen, Rietgors 2, Olst (op loopafstand van het station)
Kosten: €40,- pp aanmelden via Willy Boogaard willy@willyboogaard.nl of 06 83378501
of boek via eventbrite (incl. toeslag):