pluk, kook en eet

met Willy en Keet

Culinaire ontdekkingstocht met wildplukker Willy Boogaard en natuurkok Cathy (van K.eetmee) op en rond het terrein van een ecowijk in Olst. Na deze wildpluk excursie bekijk je de wereld met andere ogen: de berm is ineens een salade bar en onkruid in je moestuin potentiële pesto. Je maakt je kennis met verschillende wilde planten en (on)kruiden. Hoe ze smaken, waar je ze kunt vinden en hoe je ze kunt gebruiken in je dagelijkse maaltijd. En we gaan ze natuurlijk ook opeten! Dit alles op een unieke locatie in Nederland.

Willy en Keet

We treffen elkaar bij ecowijk de Aardehuizen in Olst. Een uniek ecologisch woonproject van zelfvoorzienende woningen waarbij alle aspecten van duurzaamheid in onderlinge samenhang met elkaar in balans zijn. Dit is ook de woonplek van wildplukker en moestuinder Willy Boogaard. Zij neemt ons mee door bos en veld op ontdekkings-tocht. We proeven het verschil tussen wilde en moestuinplanten in de buurtmoestuin, bekijken het voedselbos in aanleg en lopen via de perenboomgaard terug naar ons startpunt. Op het dak van Willy’s Aardehuis plukken we de kruiden voor het avondmaal.

Terug in de ecowijk zetten we de geplukte oogst om in de maaltijden. Natuurkok Cathy Verschoor (K.eetmee) laat zien hoe je van elke oogst een fantasievolle feestelijke maaltijd kunt maken. Plantaardig, vol kleur en met behoud van levenskracht. Je krijgt na afloop de recepten mee zodat je het thuis nog eens rustig na kunt maken. Uiteraard sluiten we de dag af met een gezamenlijk maaltijd in de tuin en/of Middenhuis van de Aardehuizen.

Met een buik vol lekkers en een hoofd vol inspiratie keer je na een enerverende (mid)dag weer huiswaarts.

Datum & tijd: 1 juni 15:00 tot 19:30 uur
Locatie: Middenhuis Aardehuizen, Rietgors 2, Olst (op loopafstand van het station)
Kosten: €50,- pp aanmelden via info@keetmee.nl of boek via eventbrite (incl. toeslag):