Nog op zoek naar een (redelijk gezond) alternatief voor de oliebol? Eentje die snel te maken, lekker en op alle momenten van de dag te eten is? Zoek niet langer: hier is de kwarkbol.
Kwarkbollen
Een heerlijk luchtig alternatief voor oliebollen
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- 1 el olijfolie
- 250 gr volle kwark
- 200 gr bloem
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
extra vulling (optioneel)
- 75 gr blauwe bessen rasp van 1/2 citroen
- of gewelde rozijnen
- of appel met kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Klop de eieren schuimig met het vanille extract. Roer daarna de olie en kwark erdoor.
- Zeef de bloem, bakpoeder en zout erboven en meng door elkaar. Roer eventueel de extra vulling erdoor
- Maak met 2 lepels of een ijsboltang 12 bolletjes van het beslag en verdeel deze over de bakplaat. Schuif het bakblik in de oven en bak 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.
- Lekker om dezelfde dag te eten, invriezen kan ook maar is waarschijnlijk niet nodig.
Notities
Variatietip: je kunt ook kwark met een smaakje gebruiken (bv citroenkwark). Ik gebruikte een (dikke) yoghurt die nodig opmoest en liet deze eerst even uitlekken.