Klassieke kerst

Eigenlijk doen wij thuis altijd hetzelfde met kerst: (o)pa en (o)ma zorgen voor het vlees (rosbief of konijn), iemand zorgt voor de groenten (rode kool, peertjes, witlof en aardappelpuree); de rest ontfermt zich over een voor-, nagerecht dan wel borrelhappen en dranken al dan niet ingekocht of zelfgemaakt (afhankelijk van de tijd en culinaire skills van degene die het op zich heeft genomen) De enige variatie in dit kerst gebeuren is dat er inmiddels vega aan het hoofdmenu is toegevoegd en de aardappel vaak vervangen door knolselderij.

We hebben het weleens geprobeerd, hoor, zo’n mooi samengesteld menu. Het leverde alleen maar gestress en geteut op. Bovendien hield toch niemand zich aan de hem/haar toegewezen gerechten.

Ik vind het een heerlijk geruststellend idee. De afstemming is binnen een paar minuten geregeld in de family app. Niemand hoeft zich in de kerstdrukte te storten of eindeloos in de keuken te staan (maar het mág natuurlijk wel!) En je kunt zelf bepalen hoeveel tijd en geld je aan jouw onderdeel wilt en kunt besteden. Voorwaarde is wel dat, wat je ook op tafel zet, het altijd met oh en ah’s door de rest ontvangen wordt!

Kerstklassiekers

Bataatsoep met waterkers en cashewnoten
Soep met extra pit en een knappertje. De bataat is prima te vervangen door pompoen.
naar recept
bataatsoep
Knolselderijsoep met amandel
Een lekkere romige soep met amandelmelk en garnering
naar recept
yoghurtsoep
Hele bloemkool uit de oven
De showstopper van de kersttafel: een hele bloemkool op een groene saus. Door de bloemkool eerst te koken, hoeft ie niet zo lang meer in de oven.
naar recept
Kruidige rode kool salade
Een kruidige rode kool salade. Prachtig gegarneerd met stukjes sinaasappel, dadels, wortel en sesamzaadjes.
naar recept
Feestelijke rode kool salade
Kruidige stoofpeertjes
Traditioneel en extra feestelijk voor bij de kerstmaaltijd.
naar recept
Stoofpeertjes wit
Witlof a l’Ombise
Gesmoorde witlof
naar recept
witlof kweken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.