Maak je eigen kerstdis met (een keuze uit) deze feestgerechten Met groenten in de hoofd rol
Witlof Schuitje
Serveer de salade in het schuitje en je hebt ineens een mooi ‘fingerfood’ hapje bij de borrel of een feestelijk entree.
- Klassiek – met (sinaas)appel, walnoot en blauwe kaas
- Rood – met bieten of rode koolsalade

Spruiten spektakel
Serveer een hele stronk spruiten als spektakel stuk op de feestdis. Of rooster de spruiten apart in oven of pan.
- Naturel
- Met geitenkaas en pijnboompitten

rode kool salade
Warm en kruidig. Prachtig gegarneerd met stukjes sinaasappel, dadels, wortel en sesamzaadjes.
- Vegan
- Kruidig

Stoofpeertjes
Deze peertjes zijn subtiel gekruid met verse gember, kaneel en steranijs.
- Subtiel – met steranijs en witte wijn of druivensap
- Klassiek – kook in rode port

Paddenstoelen pakketje
- In bakpapier – uitpakken aan tafel met heerlijk geureffect
- In filodeeg – eet met verpakking en al

Pompoen rollade
Een vegetarisch ‘gebraad’ als klapstuk op de tafel. Gevuld met vlezige en hartige shiitake en spinazie
- Vulling – 3 laagjes voor kleureffect
- Pakketje – met filodeeg ipv pompoen

Panna cotta met knolselderij
Knolselderij is uitstekend te verwerken in panna cotta. Zowel als voor- als nagerecht te maken.
- Hartig – als bijgerecht met gepofte knoflook en notenolie
- Zoet – als toetje met likeur en noten/koekkruim

Amandeltaartje
Elegant, verrassend, verrukkelijk en voor iedereen makkelijk te maken. Met hele sinaasappels.
- Glutenvrij – met amandelmeel
- Vegan variant – zonder ei
