Kwarkbollen

Nog op zoek naar een (redelijk gezond) alternatief voor de oliebol? Eentje die snel te maken, lekker en op alle momenten van de dag te eten is? Zoek niet langer: hier is de kwarkbol.

Kwarkballen

Kwarkbollen

Een heerlijk luchtig alternatief voor oliebollen
Gang Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el olijfolie
  • 250 gr volle kwark
  • 200 gr bloem
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout

extra vulling (optioneel)

  • 75 gr blauwe bessen rasp van 1/2 citroen
  • of gewelde rozijnen
  • of appel met kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Klop de eieren schuimig met het vanille extract. Roer daarna de olie en kwark erdoor.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout erboven en meng door elkaar. Roer eventueel de extra vulling erdoor
  • Maak met 2 lepels of een ijsboltang 12 bolletjes van het beslag en verdeel deze over de bakplaat. Schuif het bakblik in de oven en bak 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.
  • Lekker om dezelfde dag te eten, invriezen kan ook maar is waarschijnlijk niet nodig.

Notities

Variatietip: je kunt ook kwark met een smaakje gebruiken (bv citroenkwark). Ik gebruikte een (dikke) yoghurt die nodig opmoest en liet deze eerst even uitlekken.
Trefwoord graan, zuivel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.