Schorseneren rösti
Rösti is eigenlijk een groenten koekje, makkelijk en leuk om te maken. Zo lusten je kinderen ook schorseneren.
Equipment
- 1 rasp of keukenmachine
- 1 dunschiller (of aspergeschiller)
Ingrediënten
- 500 gram schorseneren
- 50 gram boter
- 1 teentje fijn gehakte knoflook optioneel
- 1 kleine chilipeper fijn gehakt
- 3 eetlepels fijn gehakte koriander
- 2 ei geklopt
- 2 eetlepels bloem
- zout en peper
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Schil de schorseneren en rasp ze grof.
- Zet een koekenpan op het vuur en doe 25 gram boter in de pan. Stoof de geraspte schorseneren in ongeveer 10 minuten gaar.
- Meng in een kom de knoflook, koriander, zout en peper, 2 eieren en de bloem. Schep hier nu de gestoofde schorseneren door zodat de kruiden en schorseneren goed gemengd zijn.
- Maak 6 platte stevige rösti.
- Verwarm de koekenpan en smelt de olie met de boter. Pak een spatel en schep daarmee voorzichtig de rösti in de pan. Bak de rösti aan beide kanten 4 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn. Eet smakelijk!
[…] Schorseneren rösti […]