Feest gerechten

Maak je eigen kerstdis met (een keuze uit) deze feestgerechten Met groenten in de hoofd rol

Witlof Schuitje

Serveer de salade in het schuitje en je hebt ineens een mooi ‘fingerfood’ hapje bij de borrel of een feestelijk entree.

  • Klassiek – met (sinaas)appel, walnoot en blauwe kaas
  • Rood – met bieten of rode koolsalade
witlof schuitje

Spruiten spektakel

Serveer een hele stronk spruiten als spektakel stuk op de feestdis. Of rooster de spruiten apart in oven of pan.

  • Naturel
  • Met geitenkaas en pijnboompitten
spruit bord

rode kool salade

Warm en kruidig. Prachtig gegarneerd met stukjes sinaasappel, dadels, wortel en sesamzaadjes.

  • Vegan
  • Kruidig
Feestelijke rode kool salade

Stoofpeertjes

Deze peertjes zijn subtiel gekruid met verse gember, kaneel en steranijs.

  • Subtiel – met steranijs en witte wijn of druivensap
  • Klassiek – kook in rode port
Stoofpeertjes wit

Paddenstoelen pakketje

  • In bakpapier – uitpakken aan tafel met heerlijk geureffect
  • In filodeeg – eet met verpakking en al

Pompoen rollade

Een vegetarisch ‘gebraad’ als klapstuk op de tafel. Gevuld met vlezige en hartige shiitake en spinazie

  • Vulling – 3 laagjes voor kleureffect
  • Pakketje – met filodeeg ipv pompoen

hoofdgerecht kerst

Panna cotta met knolselderij

Knolselderij is uitstekend te verwerken in panna cotta. Zowel als voor- als nagerecht te maken.

  • Hartig – als bijgerecht met gepofte knoflook en notenolie
  • Zoet – als toetje met likeur en noten/koekkruim
panna cotta

Amandeltaartje

Elegant, verrassend, verrukkelijk en voor iedereen makkelijk te maken. Met hele sinaasappels.

  • Glutenvrij – met amandelmeel
  • Vegan variant – zonder ei
4 amandeltaartje